Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων 2020 • Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται μέχρι και τις 27-08-2021
 • Οι εκπρόθεσμες αρχικές ή οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.Πηγή: www.aade.gr


Επίκαιρα

           

   
Κλήση Skype

Παράταση της υποβολής αιτήσεων κληρονόμων των συνταξιούχων στον e-EΦΚΑ έως τις 21/12/2020


 •  16/12/2020 8:29:32 μμ
 •  admin
 •  0

Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται και που θα μείνουν κλειστές και την περίοδο των εορτών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες για την ψήφιση του προυπολογισμού του 2021.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, από την εστίαση και το λιανεμποριο μέχρι τον αθλητισμό, που μένουν κλειστές με εντολή του κράτους, θα υπάρχει μείωση των ενοικίων τους κατά 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Παράλληλα δήλωσε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα έρθει τον Ιανουάριο και το κατώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων θα είναι της τάξεως των 1000 ευρώ.

«Οι επιλογές μας για το 2021» ανέφερε ενισχύουν τις εφεδρείες κατά της πανδημίας με επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια, επεκτείνουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για να τονωθεί η ζήτηση, οι επενδύσεις και η απασχόληση και προωθεί την επανεκκίνηση της οικονομίας, αξιοποιώντας το σύνολο των εγχώριων και ευρωπαϊκών πόρων». Και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αποτελεί μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους, διότι η εκτέλεσή του συναρτάται από την ακριβή διάρκεια της πανδημίας. Συμπλήρωσε δε ότι εάν δεν υπήρχαν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση από τον περασμένο Μάρτιο – ύψους 23,2 δισ. ευρώ -, τα αποτελέσματα θα ήταν αρνητικά για τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.

Σε ο,τι αφορά το σχέδιο για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, δήλωσε πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση πόρων ύψους 90 δισ. στην επόμενη 7ετία.

Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έμεινε προσκολλημένη σε ιδεολογικές αγκυλώσεις και απέδειξε πως όπου χρειάζεται να έχουμε περισσότερο κράτος, όπως στην υγεία, το έκανε, αλλά και όπου χρειάζεται λιγότερο, όπως στην οικονομική δραστηριότητα, αρκεί να υπάρχει, όπως είπε, αρμονική συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με σαφή οριοθέτηση ρόλων και κοινή πυξίδα για το μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο «σαράκι» – όπως το χαρακτήρισε – των εκκρεμών συντάξεων που ταλανίζει τη χώρα εδώ και δεκαετίες: «Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, αλλά έχουμε ακόμη σημαντικές εκκρεμότητες κι αποτελεί αυτό πρώτη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, θα αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό».

Ακόμη, σημείωσε πως πριν από τον κορονοϊό η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία ήταν άγνωστες λέξεις, αλλά σήμερα η χώρα έχει μια μεγάλη επιτυχία: να έχει όλους τους μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως το λύκειο σε ψηφιακές τάξεις, ούτως ώστε να μην χάσουν την επαφή τους με τα μαθήματα από τη στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά.


Πηγή: www.e-forologia.gr


Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων


 •  9/12/2020 6:13:46 πμ
 •  admin
 •  0


Δημοσιεύτηκε η με αριθμό 51/8.12.2020 εγκύκλιος του ΕΦΚΑ με τίτλο «Α. Κοινοποίηση διατάξεων του ν.

Δείτε Περισσότερα

Μακροχρόνια άνεργοι - Η απόφαση για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ


 •  26/11/2020 10:26:34 πμ
 •  admin
 •  0


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 48222/1215/24-11-2020 για την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σ

Δείτε Περισσότερα

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Μετάθεση ημερομηνίας ανοίγματος πλατφόρμας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω πανδημίας


 •  24/11/2020 12:57:26 μμ
 •  admin
 •  0


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Μετάθεση ημερομηνίας ανοίγματος πλατφόρμας για την Περιφέρεια

Δείτε Περισσότερα